17:00

IF Hallby FK

Referat: IK Vista - IF Hallby FK

Efter två matcher där vi inte fått ut det vi kan tar vi mantrat VÅGA och gör en fantastisk prestation.
Vi vågar spela vårt spel och gör det enkelt och hjälper varann över hela planen. Efter en mållös första period riktigt lyser det i tjejernas ögon när vi känner att vi är helt klart närmast ett mål. Fortsätter andra och kör på ännu hårdare och Hallby har det jobbigt men en fantastisk målvakt gör så det fortfarande är mållöst innför tredje. Man riktigt ser självförtroendet pumpar i alla tjejer och de vill bara ut på planen igen.Fortsätter pumpa på i tredje och nu ger det utdelning. Miranda drar till ett kanonskott som inte målvakten når och av bara farten gör Malva en soloräd och lägger bollen i öppet mål. Två delikatesser.
Fortsätter pumpa på men Hallby har inget att förlora och jämnar ut spelet.
Till slut lyckas de få in en (skit)boll. Tråkigt då vi har kontroll på läget men igentligen enda gången i matchen vi inte riktigt är på tårna och får bort bollen när vi har chansen.
Vi blir lite skakiga och Hallby får självförtroende och trycker för en kvittering. Vi har hyffsad kontroll men tyvärr kommer bollen upp på en hand och det blir straff som de sätter. Vi vaknar till igen efter detta och sista minutrarna tar vi tag i det igen men inga mål. Som vanligt blir det bra matcher mot Hallby, två lag som vill spela boll.
Stolt över tjejerna insats idag och tror alla växte 2-3cm med självförtroende inför nästa match.

sön 31 maj 2020, 10:00 IF Hallby FK - IK Vista 3 - 2